GH Consultancy

Historie

GreenDrinks @ De Woeste Grond, Bij Wollegras en de Schaapskooi

13 december 2018

Op 13 december gingen we “back to nature”. We namen een kijkje bij drie prachtige, op duurzaamheid gestoelde organisaties in het Bargerveen. We begonnen in de grootste schaapskooi in Nederland, hoorden daarna hoe de “meukvrije…Lees verder »

Bijeenkomst Dag vd Duurzaamheid; ‘Van Duurzaam naar Betekenisvol ondernemen’

10 oktober 2018

Op de 10e van de 10e namen sprekers de deelnemers met concrete voorbeelden mee naar de toekomst. Hoe kunt u “Betekenisvol” ondernemen, wat betekent dat voor u als ondernemer, waar liggen kansen en hoe de balans…Lees verder »

GreenDrinks @ Area Demontagecentrum / Circulaire Economie

15 december 2016

Afval bestaat niet, want producten die niet meer gebruikt kunnen worden, bevatten nog veel waardevolle grondstoffen. Area ziet het als haar missie om bewoners, gemeenten en bedrijven te helpen al die waardevolle grondstoffen terug te…Lees verder »

GreenDrinks @Cumapol

10 november 2016

In november waren we te gast bij Cumapol. Bijzonder om te zien hoe vele machines (uit de tijd van Akzo) ingezet worden voor het recyclen en upcyclen van PET. Cumapol Emmen startte in 2013 met…Lees verder »

GreenDrinks Forbo Novilon-3, Coevorden

8 november 2016

De 3e GreenDrinks bij dit mooie en duurzame bedrijf was nodig, omdat het aantal aanmeldingen voor beide eerdere sessies in 2015 en begin 2016 groter was dan het maximaal aantal beschikbare plaatsen. Forbo-Novilon ontwikkelt en…Lees verder »

GreenDrinks Kick-Off van de Emmense Uitdaging

10 oktober 2016

Op 10 oktober 2016 ging “De Emmense Uitdaging” van start. Wethouder Jan Bos verrichte zowel letterlijk als figuurlijk de aftrap, door een bal de zaal met bijna 150 belangstellenden in te schoppen. De Emmense Uitdaging…Lees verder »

GreenDrinks @ Installatiegroep De Groot i.c.m. ABN-Amro

7 juli 2016

Normaliter hebben we in de vakantiemaanden geen GreenDrinks, maar door het uitvallen van de april-sessie EN omdat het combinatie-onderwerp zo mooi is, organiseerden we op 7 juli toch nog een GreenDrinks, de laatste voor de…Lees verder »

GreenDrinks @ GreenPlanet Pesse

9 juni 2016

Een beetje buiten de regio Zuidoost Drenthe, maar het concept van GreenPlanet spreekt zodanig aan, dat we het “uitstapje” naar de regio Hoogeveen wel aandurfden voor een GreenDrinks @ GreenPlanet in Pesse. GreenPlanet is een multifuel…Lees verder »

GreenDrinks @DoReMiFa Verbouw naar passief/duurzame appartementen

12 mei 2016

Hoe bouw je een voormalige muziekschool om naar 36 duurzame appartementen? Het is Van Nie Beheer, met support van Ruud Room, gelukt en ruim 50 belangstellenden zagen het bewijs daarvan. Hulde en een inhoudelijke parel!…Lees verder »

De transitie naar NON-fossiele autobrandstof (cancelled)

23 april 2016

Als vervolg op de GroenGas-GreenDrinks van Holthausen bij autobedrijf Misker in Emmen op 16 december 2015 (zie hieronder), is een thema-middag “Van NU-fossiel naar NUL-fossiel” gepland. Het evenement moest echter worden gecancelled.